У Динамо розповіли, чому лідер команди несподівано не зіграв у "Класичному" проти Шахтаря

28 жовтня 2024, 11:04
Читать новость на русском

Джерело:

ФК Динамо

Київське Динамо та донецький Шахтар розійшлись нічиєю 1:1 в українському "Класичному" у рамках 11-го туру УПЛ-2024/2025. Столичний клуб врятувався від домашньої поразки, зігравши далеко не основною обоймою.

Перед принциповим дербі у лазареті киян були Піхальонок, Ярмоленко, Шепелєв та Себальйос. До цього всього Олександр Шовковський не зміг розраховувати в українському "Класичному" на Миколу Шапаренка.

До теми Драматична розв'язка: Динамо на останніх хвилинах Класичного вирвало нічию у Шахтаря

Чому на поле не вийшов Шапаренко

Хоча 10-ка Динамо був у заявці "біло-синіх" на матч проти Шахтаря. Головний тренер киян розповів на післяматчевій пресконференції, чому не випустив на поле одного зі своїх лідерів атаки.

На жаль, сьогодні вранці (27 жовтня – 24 Канал) він отримав побутову травму. Йому наклали три шви, тож він не міг сьогодні вийти на футбольне поле,
– сказав Шовковський.

До слова. 26-річний центральний півзахисник провів у поточному сезоні-2024/2025 вже 16 матчів, у яких відзначився 3 голами та 6 асистами. Такоє у його пасиві 2 жовті картки.

Також детальну причину відсутності Шапаренка розповів президент клубу Ігор Суркіс.

У нас трагедія сталася з Шапаренком, за 4-5 годин до матчу він порізав плече скляними дверима. Він відкривав двері і скло впало на нього, тому він не грав проти Шахтаря,
– сказав Суркіс у ПРОФУТБОЛ Digital.

І без Шапаренка Динамо врятувалось від поразки та заробило один бал. Наприкінці матчу Олександр Караваєв зрівняв цифри на табло стадіону Валерія Лобановського. У складі "гірників" забивав Валерій Бондар. Слід відзначити, що із 60-ї хвилини Шахтар грав у меншості після вилучення Дмитра Криськіва.

Шахтарю не вдалось скоротити відставання від Динамо. Кияни досі зберігають перевагу у 6 балів – 26 проти 20-ти у донеччан.

Попереду в обох українських грандів кубкові матчі 1/8 фіналу. Динамо 30 жовтня зіграє проти полтавської Ворскли, а Шахтар зустрінеться із луганською Зорею.