Померти або перемогти: історія зустрічей між Реалом та Барселоною у Ель-Класіко

25 жовтня 2024, 12:40
Читать новость на русском

Реал проти Барселони найзапекліше протистояння двох іменитих грандів іспанського футболу. В цей день світ ділиться на дві частини – одна з яких "вершкова", а друга "синьо-гранатова".

Всього за всю історію існування клубів "бланкос" та "блаугранас" зустрічались 188 разів. З яких 78 перемог столичного колективу та 74 звитяги каталонської команди, ще 35 поєдинків завершувались нічиєю, повідомляє 24 канал.

Читайте також Анчелотті запросив на особисту розмову Луніна напередодні Ель-Класіко: що пообіцяв "Тато Карло"

Впевнена перевага Реала

Ель-Класіко – так знаменується битва двох грандів іспанського та світового футболу. Матч між Реалом та Барселоною більше, ніж звичайна гра. 

Тисячі фанатів на стадіоні та мільйони вболівальників перед екраном в очікуванні запеклого протистояння "вершкових" та "синьо-гранатових". Неможливо пропустити матч в якому навіть нічия дорівнює поразці.

Футболісти обох команд готові вмерти на полі, а ніж поступитись у дербі Реала та Барселони. Серед фанатів також вирує хвиля емоцій, які готові зробити будь що за емблему своєї улюбленої команди.

Гравці обох команд розуміють для чого вони виходять на поле, адже це протистояння не за три очки, а за честь та гідність клубу емблему якого вони захищають. Матч між Реалом та Барселоною – це справжня війна.

Хоча історія протистояння двох іспанських клубів налічує чималу кількість матчів, пропонуємо вам переглянути історію 5 останніх Ель-Класіко, саме в Ла Лізі. Зазначимо, що перевагу має саме колектив із Мадрида.

"Королівський клуб" запалює у Ель-Класіко

Наприкінці сезону-2021/2022 Барселона, яку тренував Хаві несподівано переграла Реал 4:0 на "Сантьяго Бернабеу". Здавалось "вершкові", які набрали дуже хорошу форму були фаворитом, але каталонці не залишили ніяких шансів.

У першому матчі іспанського чемпіонату сезону-2022/2023 "Королівський клуб" здобув впевнену перемогу у дербі на домашньому стадіоні. Матч завершився з рахунком 3:1 на користь "галактікос",

Дербі-відповідь в другій половині сезону-2022/2023 на Камп Ноу завершилась з рахунком 2:1 на користь Барселони. Каталонці змогли відігратись після прикрого автогола Рональда Араухо на 9-й хвилині матчу. Однак, це була остання перемога "блаугранас" в Ель-Класіко.

Читайте також Найгірші прогнози підтвердились: зірковий лідер Реала пропустить Ель-Класіко проти Барселони

У минулій кампанії до складу "Королівського клубу" приєднався зірковий Джуд Беллінгем, який зіграв визначну роль у першому для себе Ель-Класіко. Англійський півзахисник оформив дубль та здобув перемогу для Реала – 2:1.

Дубль Беллінгема у першому Ель-Класіко: дивіться відео

Друге Ель-Класіко у сезоні-2023/2024 завершилось з рахунком 3:2 на користь Реала. "Блаугранас" двічі виходили вперед у шаленому дербі, але все той же Беллінгем вирвав перемогу для "галактікокс" на останніх хвилинах матчу.

Цікаво. За весь час протистояння між Реалом та Барселоною було забито 600 м'ячів. 301 – у мадридської команди та 299 – у каталонців.

Нагадаємо, що перше головне дербі Іспанії між Реалом та Барселоню відбудеться в столиці на "Сантьяго Бернабеу". Дата та час проведення Ель-Класіко – 26 жовтня, о 22:00 за київським часом.