Легендарний хавбек Ліверпуля помер у віці 78 років: історія кар'єри шотландця

11 жовтня 2024, 14:09
Читать новость на русском

Джерело:

ФК Ліверпуль

У світовій футбольній спільноті сталась трагічна подія. На 79-му році життя помер легендарний півзахисник Ліверпуля та збірної Шотландії.

11 жовтня 2024 року обірвалось життя колишнього гравця Ліверпуля Пітера Кормака. Про смерть ексфутболіста повідомили на офіційному сайті "мерсисайдців".

Читайте також У віці 64 років помер менеджер збірних України Володимир Лазаренко

Пітер Кормак – легенда Ліверпуля

Шотландський хавбек Пітер Кормак захищав емблему "мерсисайдців" протягом чотирьох сезонів – з 1972 по 1976 роки. Він входив до фантастичного складу Ліверпуля під керівництвом легендарного тренера Біллі Шенклі.

У складі англійського клубу шотландець тріумфував у чемпіонаті Англії, ставав володарем Кубка УЄФА та Кубка країни. У листопаді 1976 року легендарний хавбек "червоних" покинув команду.

Під час своєї кар'єри у Ліверпулі Кормак зіграв у 178 матчах у всіх турнірах. У складі "мерсисайдців" він забив 26 голів.

У 1976 році шотландський півзахисник приєднався до англійського Брістоль Сіті. Згодом Пітер Кормак повернувся у рідний Гіберніан, у якому розпочинав свій шлях у професійному футболі. 

У 1980 році легендарний футболіст розпочав кар'єру тренера. Він очолив Партік Тісл із Глазго, який виступає у шотландському Чемпіоншипі.