Цінності важливіші за спорт: збірна Литви з пляжного футболу відмовилася грати проти Білорусі

9 жовтня 2024, 19:31
Читать новость на русском

В Іспанії триває Європейський відбір на чемпіонат світу 2025 з пляжного футболу. У 1/8 фіналу турніру повинен був відбутися матч між збірними Литви та Білорусі.

Збірна Литви завершила груповий раунд на третьому місці квартету Е та вийшла до плей-оф. Проте литовці вирішили не виходити на матч проти союзника Росії, який мав відбутися у середу, 9 жовтня.

Читайте також Україна закликала організаторів Всесвітніх ігор 2025 не допустити атлетів з Росії та Білорусі

Принципова позиція Литви

Про це повідомляє пресслужба Асоціації футболу Литви.

Прикро, що наші пляжні футболісти не зможуть поборотися за вихід до наступного раунду та помірятися силами з елітними командами, але цінності в такому випадку вищі за спортивний результат. Ми обговорили це рішення з представниками національної збірної і погодилися, що такий крок з нашого боку продемонструє нашу позицію з цього приводу,
– сказав президент Асоціації футболу Литви Едгарас Станкявічюс.

Литва та Білорусь у відборі ЧС-2025 з пляжного футболу

  • Збірна Литви у кваліфікації поступилася Франції та Швейцарії, але в останньому матчі розгромила Мальту. У плей-оф литовці вийшли як одна з кращих команд, що посіли треті місця.
  • Збірна Білорусі виграла групу з Молдовою та Бельгією. Завдяки відмові Литви, білоруси автоматично вийшли у другий етап кваліфікації.

Нагадаємо, що на відміну від Росії Білорусь не відсторонили від турнірів під егідою ФІФА та УЄФА. Союзникам агресора лише заборонили грати офіційні матчі на своїй території.