Легендарний чемпіон світу завершив кар'єру у 39 років: зворушлива історія футболіста

13 жовтня 2024, 15:42
Читать новость на русском

Джерело:

Daily Mail

Колишній нападник збірної Німеччини та Баварії Мюнхен Лукас Подольскі прийняв найболючіше рішення для кожного футболіста. 39-річний футболіст оголосив про завершення кар'єри.

Легендарний екснападник Бундестіму провів свій прощальний матч у Кельні. На останню гру "Польді" прийшло близько 50 тисяч вболівальників, про це повідомляє Daily Mail.

Читайте також Колишній гравець Ліверпуля закінчив кар'єру у 33 роки: що відомо

Велична кар'єра "Польді"

Окрім чималої кількості вболівальників на прощальному матчі Лукаса Подольські були присутні Мануель Нойєр, Матс Хуммельс та Пер Мертезакер. Колишні партнери футболіста вийшли разом з німцем на поле.

Все закінчилося на полі, але ми обов'язково побачимось знову поза полем, – чи то на трибунах, чи то в житті,
– цитує Подольські Daily Mail.

За свою довготривалу кар'єру німецький нападник польського походження встиг зіграти у багатьох клубах. Серед них були Кельн, Баварія, Арсенал, Галатасарай, Віселль Кобе, Інтер і Антальяспор.

Останнім клубом "Польді" був польський Гурник. У футболці збірної Німеччини нападник тріумфував на Мундіалі-2014 в Бразилії, а з Баварією у сезоні 2007/2008 переміг у Бундеслізі.

У складі "канонірів" Подольські здобув Кубок Англії у 2014 році, а з Галатасараєм тріумфував двічі у Кубку та Суперкубку Туреччини. За свою кар'єру "Польді" зіграв 682 матчі, забив 235 м'ячів і віддав 134 результативні передачі.