"Росіяни б співали гімн України": потужна заява української призерки Паралімпіади

8 жовтня 2024, 18:22
Читать новость на русском

Російські спортсмени були присутні на Паралімпійських іграх у Парижі. На щастя, далеко не в усіх видах спорту ворожі представники змагались за нагороди.

Не було їх у фехтуванні, адже російські фехтувальники не виїжджають на закордонні змагання. Шкода тільки, що їх самоліквідація відбувається не в усіх видах спорту. Натомість із суперниками із Росії зіткнулись пліч-о-пліч українські легкоатлети на Паралімпіаді-2024.

Цікаво Українська фехтувальниця зізналась, чи вдавались росіяни до провокацій на Паралімпійських іграх

Був би непоганий сюрприз для росіян

Ігор Цвєтов двічі залишив обох російських опонентів за своєю спиною, завоювавши золоті медалі. Двічі у Парижі лунав гімн України, а дивитись на те, як його слухають обпльовані росіяни, було незабутнім видовищем.

В ексклюзивно інтерв'ю 24 Каналу срібна призерка Парижа-2024 у фехтуванні Наталія Морквич оцінила майстер-клас Цвєтова для росіян та зізналась, як би вчинила, якби стояла на одному п'єдесталі із ворожими спортсменами у статусі чемпіонки.

Показав росіянам їх місце. Якби у моєму виді спорту таке повторилось, то я б напевно співала гімн України найгучніше за інших. А ще б їх змусила це робити, а що з них взяти… Видрукувала б їм текст нашого гімну перед церемонією нагородження,
– заявила фехтувальниця.

Нагадаємо, що Наталія Морквич здобула паралімпійське "срібло" у командній шпазі, де у фіналі разом із командою поступилась Китаю. Для львів'янки ця медаль стала вже другою у кар'єрі на рівні Паралімпіади.

Також в інтерв'ю Морквич розповіла, чи стикалась із росіянами у селищі, безмедальні індивідуальні старти та українських військових, які можуть продовжити свій шлях у паралімпійському спорті. Про це та інше читайте – за посиланням.