Колишній клуб Яремчука виставлено на продаж під тиском вболівальників: що відомо

18 жовтня 2024, 18:48
Читать новость на русском

Джерело:

AS

Валенсія декілька сезонів поспіль знаходиться у скрутному становищі та постійно бореться за виживання у Ла Лізі. У підсумку обурені фанати "кажанів" змусили власника клубу Пітера Ліма виставити його на продаж.

За інформацією іспанського видання AS, відомо що сінгапурський бізнесмен та його група Meriton Holdins планує продати 92 відсотки акцій клубу. Загальна вартість, яких становить 350 – 400 мільйони євро.

Читайте також Легенд багато не буває: Шевченко зустрів у Сеулі зіркового партнера по Мілану

Валенсія під керівництвом Пітера Ліми

У 2014 році Пітер Ліма став власником Валенсії та вклав у клуб космічну суму в розмірі 290 мільйонів євро. Однак, бізнесмен не зміг порозумітись із вболівальниками команди, також результати "кажанів" не вражали.

У новій кампанії Валенсія видала найгірший старт чемпіонату у 21 столітті. Після 9 турів іспанської Ла Ліги "хлопці" здобули тільки 6 очок та посідають 18 сходинку у турнірній таблиці. Невдоволення ультрас продовжує зростати.

За інформацією іспанських ЗМІ, що серед інвестиційних фондів поширюється занепокоєння у зв'язку з соціальною ситуацією, яка напружується між вболівальниками та власниками. Фанати, навіть під час матчів, висловлюють протест проти керівництва клубу.

Цікаво знати. Валенсія у свої найкращі часи ставала шестиразовим чемпіоном Іспанії, вісім раз вигравала Кубок Короля та тріумфувала у Кубку кубків і Кубку УЄФА. За популярністю в Іспанії "кажани" посідають четверте місце після Реала, Барселони та Атлетіко.

Окрім цього, "кажани" мають заборгованість 340 мільйонів євро та потребують додаткових 150 мільйонів євро, щоб завершити реконструкцію стадіону. Також у 15 з 25 гравців Валенсію завершуються контракти протягом двох років, а це потребує нових інвестицій.

Зазначимо, що у минулому сезоні Роман Яремчук виступав у Валенсії, яка орендувала форварда у Брюгге із Бельгії. Український нападник зіграв 29 матчів у всіх турнірах та відзначився 4 голами.