Українець Захарєєв побореться за "золото" чемпіонату Європи-2024 з боксу

17 жовтня 2024, 21:06
Читать новость на русском

У Болгарії триває чемпіонат Європи-2024 з боксу серед чоловіків та жінок U-23. У ваговій категорії до 71 кг українець Юрій Захарєєв гарантував одну з медалей.

У півфінальному поєдинку Юрій Захарєєв переміг Боба Дугана з Ірландії з рахунком 4:1. Представник України вийшов до фіналу ЧЄ-2024 серед спортсменів до 23років, де побореться за "золото", пише 24 Канал.

Читайте також Усик з'явився у трейлері першої за 10 років гри про бокс: відео із чемпіоном

Турнірний шлях Захарєєва

Захарєєв розпочав чемпіонат з 1/8 фіналу, де зустрівся з представником Молдови Василем Чеботарем. Юрій завдяки одноголосному рішенню суддів здобув переконливу перемогу (5:0) та вийшов у наступний раунд. Зазначимо, що на професійній арені Чеботар представляє українську компанію K2 Promotions.

У чвертьфіналі суперником Юрія був місцевий боксер Христо Недєльчев. Захарєєв переміг болгарина та вийшов до півфіналу змагань.

Здобутки Захарєєва

  • Нагадаємо, що у листопаді 2021 року Захарєєв виборов золоту медаль чемпіонату світу. 19-річний боксер перевершив досягнення Василя Ломаченка та став наймолодшим чемпіоном світу в історії України.
  • У 2022 році Захарєєв здобув "бронзу" на чемпіонаті Європи.
  • Перспективний боксер був однією з надій України перед Олімпійськими іграми-2024. Проте у кваліфікації Захарєєв програв ірландцю Айдану Волшу роздільним рішенням суддів. Намагання Федерації боксу України опротестувати результат завершилися нічим.