Не питайте про Ломаченка: український тренер не розуміє поведінку боксера

17 жовтня 2024, 21:43
Читать новость на русском

Джерело:

Спорт 24

Легендарний український тренер Михайло Зав'ялов відреагував на відсутність громадянської позиції у Василя Ломаченка. Чемпіон світу з боксу у легкій вазі ігнорує війну, яку розпочала Росія.

Колишній тренер збірної України Михайло Зав’ялов поділився думкою стосовно виступу в андеркарді бою Усик – Ф'юрі Сергія Богачука. Слова метра українського боксу цитує Спорт 24.

Читайте також Українець Захарєєв побореться за "золото" чемпіонату Європи-2024 з боксу

Легенда українського боксу не захотів говорити про Ломаченка

Сергій Богачук на рингу в Ер-Ріяді битиметься проти узбецького боксера Ісраїла Мадрімова. Зав'ялов оцінив шанси суперників.

"Бокс в Узбекистані – спорт номер один. Мадрімов – колишній чемпіон світу за версією WBA в цій ваговій категорії. Технічний хлопець, тримає удар. Пояс він втратив влітку у поєдинку проти Теренса Кроуфорда. Так одностайно судді вирішили. Богачуку буде непросто. Він також у серпні втратив титул тимчасового чемпіона за версією WBC", – сказав заслужений тренер України.

Довідка. Михайло Зав'ялов народився в російському Омську. Наприкінці 1960-х переїхав до України. Був старшим тренером збірної України, а з 1992 року президентом Національної ліги професійного боксу України.

Зав'ялов також очікує виходу на ринг Дениса Берінчика, який анонсував свій бій в андеркарді Усик – Ф'юрі. А от про Василя Ломаченка Михайло Михайлович навіть не захотів говорити.

Не питайте в мене про Ломаченка. Я не розумію його громадянської позиції. Серце в мене до нього не лежить,
– сказав Зав’ялов.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни Василь Ломаченко ще жодного разу не засудив агресора за його злочинні дії. Натомість володар титулів IBF та IBO надто переймається долею УПЦ МП, регулярно публікуючи виступи відверто промосковських спікерів.

Раніше повідомлялося, що Ломаченко може завершити професійну кар'єру. 36-річний боксер з Білгород-Дністровського відмовився від бою з Джервонтою Девісом.