Помер ексгравець збірної Бразилії, який зіграв лише 1 матч та став віцечемпіоном світу

25 жовтня 2024, 22:48
Читать новость на русском

Джерело:

UOL

Відійшов у засвіти срібний призер чемпіонату світу 1998 року Зе Карлос. Завдяки збігу оставин він потрапив до збірної Бразилії та поїхав на Мундіаль.

25 жовтня 2024 року перестало битися серце колишнього футболіста збірної Бразилії Зе Карлоса. Про його смерть повідомило видання UOL.

Читайте також Колишній гравець Марселя помер у віці 35 років: у чому причина

Унікальний срібний призер ЧС-1998

Зе Карлос помер через серцевий напад. За словами його рідних, на вихідних він збирався пограти з друзями у футбол. Останні роки колишній крайній захисник працював в управлінні спорту рідного міста Президенти-Бернардіс. Ексгравцю "селесао" було 55 років.

Під час ігрової кар'єри Зе Карлос грав лише у Бразилії, де змінив 12 клубів. Він привернув на себе увагу завдяки виступам за Сан-Паулу. Завдяки успішному сезону латераль потрапив у розширений список збірної, яку очолював легендарний Маріо Загалло.

На той час Зе Карлосу вже було 29 років і мало хто сподівався, що він поїде на Мундіаль. Проте через травми основних гравців він потрапив до остаточної заявки "селесао".

На чемпіонаті світу Зе Карлос отримав свій шанс у півфіналі з Нідерландами, замінивши у старті Кафу. Захисник відіграв 120 хвилин у матчі, а бразильці перемогли "помаранчевих" у серії пенальті та вийшли у фінал.

Зе Карлос за підсумком турніру став віцечемпіоном світу, але більше жодного разу не зіграв за збірну Бразилії.