Рука почорніла: олімпійський чемпіон з біатлону отримав зараження крові через допінг-тест

14 жовтня 2024, 18:57
Читать новость на русском

Джерело:

Expressen

Шведський біатлоніст Єспер Нелін потрапив у неприємну історію. Внаслідок проведеного допінг-тесту спортсмен отримав зараження крові.

Через кілька тижнів стартує новий біатлонний сезон-2024/25. У складі збірної Швеції готується до змагань Єспер Нелін.

Читайте також Титулована українська біатлоністка отримала термін дискваліфікації

Нещасний випадок з допінг-тестом

Проте підготовка до сезону у 32-річного біатлоніста минула не найкращим чином. Навесні та влітку Нелін мав певні проблеми зі здоров'ям.

Навесні в мене було зараження крові після допінг-контролю. Це скоріше невезіння, такого не повинно відбуватися. Я трохи хвилювався, але через три дні ситуація почала поліпшуватися,
– цитує Неліна Expressen.

Батько спортсмена, який є лікарем, одразу зрозумів, що відбувається. Він побачив, що судина на руці Єспера почорніла. Біатлоністу прописали антибіотики та справи пішли на краще.

Проте під час зборів Нелін все ще відчував наслідки зараження та не мав можливості виконати програму тренувань у повному обсязі.

Хто такий Єспер Нелін

  • Шведський біатлоніст Єспер Нелін у 2018 році став олімпійським чемпіоном у чоловічій естафетній гонці. Також на його рахунку "золото" в чоловічій естафеті на чемпіонаті світу-2024.
  • На ЧС-2021 у Поклюці він здобув "срібло", а в Обергофі-2023 – бронзову медаль. На Кубку світу Нелін виступає починаючи з сезону 2015/2016.