Зміна фаворита на чемпіонство в УПЛ: які шанси Шахтаря та Динамо на золото

8 жовтня 2024, 12:19
Читать новость на русском

Кияни та донеччани залишаються головними претендентами на титул чемпіона України. Невдачі "гірників" на старті сезону призвели до зміни котирувань.

Чемпіонат України 2024-2025 пішов на паузу через матчі збірних. У серпні-вересні в УПЛ було відіграно неповних дев'ять турів, повідомляє 24 Канал.

До теми Гольова феєрія Судакова, скандал в Олександрії, успіх Динамо: турнірна таблиця УПЛ після 9 туру

Інтрига нагорі таблиці

Сезон дивує певними результатами. До прикладу, чинний чемпіон Шахтар встиг вже двічі програти та зіграти внічию з Вересом, через що йде лише на четвертому місці.

Відстань від головного конкурента Динамо складає вже шість очок, адже кияни лише раз втратили бали (0:0 з Рухом). Крім того, попереду "гірників" розмістились Полісся та Олександрія, які як раз і здолали команду Пушича.

Тому битва за чемпіонство обіцяє бути особливо цікавою. Принаймні в УПЛ вже з'явився новий фаворит у порівнянні із початком сезону. Якщо влітку найбільше шансів віддавали Шахтарю, то тепер котирування на Динамо нижче.

Прогноз Favbet

На чемпіонство киян виставлений коефіцієнт 1,60, тоді як на "гірників" – 2,30. Великий вплив на "золоту" гонку матиме Класичне дербі, яке 27 жовтня відбудеться у Києві.

Шанси інших команд на чемпіонство куди нижче. Хіба що Полісся має примарні надії зачепитися за перше місце, на це коефіцієнт 10,00. У свою чергу "золото" Олександрії оцінюється у 50,00, тоді як інших команд – від 300,00 і більше.

Читайте також Запалив за Шахтар: Судаков побив божевільні рекорди Реброва та Мілевського в УПЛ

Битва за виживання

Також запеклою буде і боротьба за виживання. Команди, що займуть 15-16 місця, напряму відправляться у Першу лігу. Тут явних аутсайдерів немає, проте шанси київських команд на пониження видаються більш реальними.

Коефіцієнт на прямий виліт Оболоні та Лівого Берега становить 1,50, так само як і Інгульця. Прямий виліт Колоса оцінюється у 4,00, а Чорноморця та Вереса – по 5,00.

Окремою інтригою має стати битва за звання найкращого бомбардира УПЛ. Серед головних претендентів – чинні лідери рейтингу, а також топ-голеадор минулого сезону:

  • Олександр Назаренко (Полісся) – 5,00
  • Георгій Судаков (Шахтар) – 5,00
  • Владислав Ванат (Динамо) – 5,00
  • Данило Сікан (Шахтар) – 10,00
  • Олександр Філіппов (Олександрія) – 10,00
  • Ігор Краснопір (Рух) – 20,00
  • Олексій Гуцуляк (Полісся) – 25,00
  • Віталій Буяльський (Динамо) – 50,00