Напередодні чергового "Класичного" досвідчений спеціаліст розповів, чому він насправді вирішив припинити співпрацю з "біло-синіми". За словами румуна, війна була головним фактором, повідомляє Roma News.

Читайте також Динамо – Шахтар: де та коли дивитись українське "Класичне"

Чому Луческу подав у відставку

Мірча Луческу зізнався, що масована атака росіян на Київ стала останньою краплею для нього:

Київське Динамо я залишив у листопаді минулого року, того дня прилетіло 50 дронів і продовжувати вже було неможливо, я зрозумів, що мені час додому. Мені шкода команду, моїх колег і гравців: у таких умовах нелегко грати у футбол.

Титулований тренер також розповів про складнощі, з якими постійно зіштовхувалася його команда та як це безпосередньо впливало на нього.

"Це дуже складно. Коли я розмовляв із гравцями, вони зрозуміли, що важливо дарувати людям відчуття радості. Футбол – це радість, попри всі ці страждання та масштаб війни, футбол дуже допоміг. Раніше ми грали без глядачів і потрібно було оголосити хвилину мовчання на честь військових на фронті, це було складно, тому що все проходило на очах.

Нам доводилося грати всі європейські матчі за кордоном, навіть у лізі це було складно, тому що Україна велика, і ви не можете сісти на літак. Або 8 годин поїздки на автобусі... ми повинні були продовжувати показувати всім, що, попри труднощі, життя триває", – сказав Луческу.

Цікаво. Наразі досвідчений спеціаліст очолює збірну Румунії. З нею він нещодавно побив абсолютний світовий рекорд, який тримався з 1965 року.

Нагадаємо, що Мірча Луческу був головним тренером Динамо з липня 2020 по листопад 2023 року. З киянами він виграв три трофеї – чемпіонство УПЛ, Кубок і Суперкубок України.