Відомий український тренер Олег Федорчук розкритикував дебютанта "синьо-жовтих". 63-річний фахівець заявив, що він не заслуговує на нагороду "Лева матчу" після протистояння із Чехією, про це повідомляє "Український футбол".

Читайте також Будем боротися за вихід у дивізіон А, – Ребров підбив підсумки після матчу з Чехією

Калюжний провалився

Олег Федорчук вважає, що Іван Калюжний погано зіграв після виходу на заміну у грі із Чехією. На його думку, опорний півзахисник слабко зіграв і перший матч із Грузією.

Зі слів українського спеціаліста, від гравця Олександрії чекали провалу, але його не сталось, тому всі зраділи. Причина у тому, що очікування вболівальників щодо гри Калюжного з самого початку були дещо занижені.

Окрім цього, Федорчук порівняв дебютанта збірної України із Володимиром Бражком. Фахівець вважає, що Іван Калюжний, лише заважає грати суперникам у футбол.

У матчі із Чехією він програвав позицію, йому не вистачало швидкості, на атаку він взагалі не грав. Якщо звернутись до порівняння, то можна сказати, що Калюжний – це Жигулі, а Бражко – Mercedes. Калюжний лише заважає суперникові грати, а Бражко навіть на атаку якісно грає,
– заявив Федорчук.

63-річний спеціаліст розуміє, чому вболівальники були у захваті від Івана Калюжного. Однак, він вважає, що Тарас Степаненко краще проявив собі у протистоянні із Чехією.

З його слів, Калюжний – хлопець, який вийшов на поле та віддав всього себе на полі, про те потрібно також дивитись на гру. Однак, люди не розуміють цього, а просто "п'ють пиво і слухають коментаторів".

Нагадаємо, що Іван Калюжний вийшов на поле у другому таймі у грі проти Чехії. Його гру відзначили вболівальників у голосуванні за "Лева матчу".

Зауважимо, що вперше в історії два гравці "синьо-жовтих" отримали нагороду найкращого гравця матчу. Голкіпер Анатолій Трубін склав компанію Івану Калюжному.

Читайте також Гравець збірної України вперше прокоментував свою моторошну травму у матчі Ліги націй

Заключні матчі групового етапу Ліги націй-2024/2025 збірна України зіграє у листопаді. Підопічні Сергія Реброва зустрінуться із Грузією – 16 листопада, о 19:00 (за київським часом) та 19 листопада зіграють проти Албанії – о 21:45 (за Києвом).

Наразі, "синьо-жовті" посідають 4 місце у квартеті, маючи 4 очки у своєму активі. Попереду Грузія та Албанія – по шість очок, а лідирує Чехія – 7 очок.