Чемпіон Європи може покинути Ліверпуль через 5 місяців після трансферу

25 жовтня 2024, 15:35
Читать новость на русском

Джерело:

Calcio Mercato

Ліверпуль планує позбутись Федеріко К'єзи, який цього літа приєднався до команди. Після переходу з Ювентуса адаптація італійця в Англії складається дуже важко.

За інформацією італійського видання Calcio Mercato, "мерсисайдці" мають наміри розлучитися з півзахисником. Керівництво клубу розглядає можливу оренду 27-річного чемпіона Європи в найближче трансферне вікно.

Читайте також Такі гравці прикрашають футбол, – Шовковський оцінив виступ Довбика, який завдав поразки Динамо

Претенденти на Федеріко К'єзу

Італійський хавбек не мав бажання покидати Ювентус, але "чорно-білі" дотиснули гравця. Після чого К'єза перейшов у Ліверпуль наприкінці трансферного вікна за 12 мільйонів євро.

Адаптація Федеріко в чемпіонаті Англії складається дуже важко. Чимала конкуренція травми та суворий клімат, порівняно з сонячною Італією заважають футболісту відновити свій рівень.

У новому сезоні Федеріко К'єза провів на полі всього 78 хвилин. В АПЛ показник італійського півзахисника зі кількістю проведеного часу на полі не вражає – 19 хвилин за 8 турів.

Цікаво. У 2021 році Федеріко К'єза тріумфував на Євро-2020 разом зі збірною Італії. Тоді "лазурові" у серії пенальті (3:2) переграли збірну Англії.

Контракт Федеріко К'єзи з Ліверпулем діє до 2028 року. "Мерсисайдці" вирішили не руйнувати кар'єру італійцю та відправити його в оренду в зимове трансферне вікно.

Це рішення стало оптимальним для обох сторін. Серед потенційних варіантів продовження кар'єри італійця є такі клуби, як Інтер, Мілан та Рома, що потребує підсилення в атаці для Артема Довбика.