Наприкінці вересня у Києві відбувся чемпіонат України зі спортивної гімнастики, організацією якого займалася маловідома фірма, яку очолює 23-річна Валерія Гуторка, і отримала за це 6 мільйонів гривень. Розслідування у справі скандального чемпіонату зі спортивної гімнастики провела "Трибуна" спільно з NGL.media.

Читайте також На фронті загинув ультрас Кривбаса Олег Стасишин

Як Бідний відреагував на скандал

У своєму фейсбуці очільник Мінспорту зазначив, що український спорт був епіцентром не тільки змагальної конкуренції, але й внутрішніх суперечок

Журналісти кількох видань звернули увагу на витрати чемпіонату зі спортивної гімнастики. І хоча він коштував на 25% менше, ніж аналогічний чемпіонат у 2021 році, низка зауважень до організації процесу вимагає ретельної перевірки та уважного порівняння з допустимими витратами в період воєнного стану,
– написав Бідний.

Зокрема він додав, що очікує від ДУ "Укрспортзабезпечення" детального звіту щодо перевірки, а також всебічного аналізу запитань, які виникли в медіа. Він заявив, що український спорт має бути публічним прозорим та ефективним.

Відзначимо, що віцепрезидентка Української федерації гімнастики Стелла Захарова відмовилася коментувати участь підрядника та звинуватила журналістів у провокації.