МВС Росії оголосило в розшук колишнього футболіста збірної України: як відреагував гравець

10 жовтня 2024, 16:22
Читать новость на русском

Після початку повномасштабного вторгнення Олександр Алієв став одним із перших спортсменів, хто взяв зброю до рук, щоб захищати Україну від окупантів. Нещодавно він потрапив у список тих, хто перебуває в розшуку в Росії.

Про це колишній футболіст Динамо повідомив на своїй сторінці в інстаграмі. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею про "публічні заклики до терористичної діяльності".

Читайте також "Я – Артета": Мілевський зізнався, чи збирається стати професійним тренером після свого дебюту

Іронічна реакція

Причиною для таких дій з боку російських правоохоронних органів стало відео, яке Олександр Алієв опублікував наприкінці серпня. Тоді після чергового масованого обстрілу України він підтримав українських воїнів, які виконували бойові завдання у Курській області.

Просувайтеся далі, вбивайте цю нечисть. Вбивайте мирне населення, як вони роблять із нашими жінками, з нашими невинними дітками. Бажаю вам здоров’я. Бережіть себе. Нас, українців, не зламати. Слава Україні, слава ЗСУ,
– заявляв Алієв.

Після цього представники руху "Ветерани Росії" надіслали запит перевірити висловлювання ексфутболіста на предмет порушення статті 205.2 КК Росії. Вони зажадали включити його до реєстру терористів та екстремістів і, як бачимо, цю ініціативу "запорєбриком" підтримали.

До слова. В Росії дана стаття передбачає покарання до 7 років ув’язнення.

Зазначимо, що сам Олександр Алієв потрапляння до бази розшуку МВС РФ прокоментував дуже іронічно. Він висміяв це, написавши:

"Росіяни мене дуже "ищЯт".

Нагадаємо, що професійну ігрову кар'єру Алієв закінчив у 2016 році. Під час повномасштабного вторгнення він неодноразово нагороджувався грамотами та відзнаками, а також має посвідчення учасника бойових дій.