На початку професійної кар'єри він ледь не втратив ногу через обмороження. Це сталося після того, як гравець залишив академію Шахтаря, повідомляє The Sun.

Читайте також Це божевілля, – Зінченко про реакцію одноклубників на події в Україні

Був дуже близьким до ампутації

Зінченко розповів, що він домовився про перегляд у Хоффенхаймі, але перед вильотом до Німеччини українець пошкодив гомілкостоп у грі за одну з аматорських команд. Попри травму юний футболіст усе ж полетів на перегляд.

Уже в літаку він попросив стюардесу дати йому лід, щоб зняти набряк ноги. Дівчина виконала прохання, але замість звичайного принесла сухий і це могло мати для Олександра дуже неприємні наслідки.

Після прильоту в Німеччину представниками Хоффенхайму були шоковані побаченим та одразу доставили футболіста до лікарні. Його пошкоджена щиколотка побіліла та мала жахливий вигляд після тривалого впливу льоду.

Виявилося, що коли стюардеса дала мені лід, то це був сухий лід, який утричі холодніший за звичайний. Через це моя гола щиколотка зазнала впливу арктичних температур. Німецький лікар серйозно подивився на мене і сказав: "Вам пощастило. Ви прийшли вчасно. Ще трохи – і ви могли б втратити ногу",
– зізнався Зінченко.

Зазначається, що в Олександра була гангрена, тож йому терміново зробили операцію з видалення пошкодженої тканини. На щастя, все минуло успішно.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні українець поки провів лише два поєдинки за Арсенал. Нещодавно він відновився від пошкодження литкового м'яза та готується до гри з Ліверпулем, яка відбудеться 27 жовтня о 18:30.