Російська спортсменка брала участь у гонці, яка складається із запливу на дистанцію 3 кілометри 860 метрів, заїзду на велосипеді на 180 кілометрів та марафону на 42 кілометри 195 метрів. Вже на першому етапі Смирнова попросила про допомогу, про це повідомляє 24 канал із посиланням на росЗМІ.

Читайте також "Вбив кліщ": чемпіонка із Росії померла у віці 35 років

Деталі смерті Смирнової

Під час запливу на дистанцію 3 кілометри 860 метрів російська тріатлоніста подала сигнал допомоги. Спортсменку швидко дістали із води, але медики не змогли її врятувати, вона померла у машині швидкої допомоги.

Наразі тіло спортсменки знаходиться в Іспанії, де проводиться розслідування, очікуються результати розтину, які дозволять зробити точний висновок про причини трагедії. Рідні атлетки хочуть, щоб тіло якнайшвидше повернули до Росії,
– йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Ironman вважають найскладнішим змаганням через те, що між етапами турніру немає часу на відпочинок. Також заплив відбувається на відкритій воді.

У 2024 році на змаганнях у Барселоні брали участь близько трьох тисяч спортсменів з різних країн. Німецькому спортсмену Яну Штраттману для тріумфу на турнірі знадобилось 7 годин 28 хвилин та 25 секунд, щоб пройти всі етапи.

У жіночому заліку Ironman перемогу здобула Марта Санчес. Іспанська тріатлоністка подолала повну дистанцію змагань за 8 годин 31 хвилину та 32 секунди.