У вівторок, 8 жовтня, відбулася позачергова конференція Української федерації гімнастики. Усі делегати одноголосно обрали новою президенткою ФГУ Ірину Дерюгіну, повідомляє офіційний сайт організації.

Читайте також Дівчинка неймовірної сили: як Олександра Паскаль, яка втратила ногу, збирається на тренування

Нова посада Ірини Дерюгіної

Легендарна гімнастка та тренерка змінила Олександра Сухомлина. Колишній очільник склав повноваження за власним бажанням.

Ірина Дерюгіна поєднуватиме нову посаду з головуванням у Федерації художньої гімнастики України. Крім того, вона залишається головною тренеркою збірної України з художньої гімнастики та членкинею Національного олімпійського комітету України.

Довідка. Українська федерація гімнастики опікується шістьма дисциплінами: спортивною гімнастикою серед чоловіків та жінок, художньою гімнастикою та спортивною акробатикою, стрибками на батуті та спортивною аеробікою.

Головні досягнення Ірини Дерюгіної

  • Нагадаємо що Ірина Дерюгіна – одна з найтитулованіших гімнасток світу за всю історію. Вона двічі ставала абсолютною чемпіонкою (1977, 1979) та вигравала чемпіонат Європи (1978) у вправах з м'ячем.
  • Після завершення спортивної кар'єри працювала тренеркою збірної України з художньої гімнастики. Серед її вихованців – 2 олімпійські чемпіонки, 1 призерка Олімпійських ігор, 11 чемпіонок світу, 30 призерок чемпіонатів світу.