Останнім турніром, в якому брав участь іспанець, були Олімпійські ігри-2024. Рафа завершив виступи тоді у другому колі, де програв сербу Новака Джоковичу.

Читайте також Сенсації не сталося: Костюк програла четвертій ракетці світу на турнірі в Китаї – відеоогляд гри

Травми не відпустили легендарного іспанця

Про своє рішення іспанський тенісист оголосив у соцмережі X. Він заявив, що йому було не просто ухвалити таке рішення, але змушений це зробити через травми:

Реалії полягають у тому, що останні роки для мене були досить непростими, особливо останні два. Не думаю, що можу більше грати без якихось обмежень. Звичайно, це досить складне рішення, яке потребувало деякого часу. Але у житті все має свій початок та кінець. І я гадаю, що настав слушний час, щоб закінчити кар'єру, яка була набагато тривалішою та успішнішою, ніж я міг собі уявити.

Легендарний спортсмен додав, що свій останній офіційний матч він зіграє в листопаді у фінальному турнірі Кубка Девіса.

Рафаель Надаль оголосив про завершення кар'єри: дивіться відео

Важливо. Рафаель Надаль здобув 22 титули серії Grand Slam та є 2-разовим олімпійським чемпіоном (Пекін-2008, Ріо-2016). Він єдиний гравець в історії тенісу, якому вдавалось 14 разів тріумфувати на Ролан Гаррос.

Зазначимо, що всього протягом кар'єри іспанець 209 тижнів перебував на першому рядку світового рейтингу та здобув 92 трофеї на рівні АТР. В його активі – 1151 перемога.