Україна поступилась "братській до росіян" Сербії, але вийшла на молодіжне Євро-2025: відео голу

15 жовтня 2024, 23:29
Читать новость на русском

Ввечері 15 жовтня молодіжна збірна України зіграла проти однолітків із Сербії. Це був останній матч у рамках кваліфікації групового раунду на Євро-2025 U-21.

Сербія U-21 – Україна U-21 1:0

Гол: Алексич, 21

До цього матчу "синьо-жовті" підійшли у статусі лідера групи F, маючи у своєму активі 24 очки. А це було на два бали більше, аніж здобула друга Англія. Сербія ж із 13 пунктами посідала третю позицію, пише 24 Канал.

До теми Сербія – Україна: онлайн-трансляція останнього матчу у відборі на Євро U-21

Україна боролась за право вийти на молодіжний чемпіонат Європи із першого місця. Адже підопічні Унаї Мельгоси достроково відібрались у фінальну частину Євро-2025. Англія ж у паралельному поєдинку зустрічалась із Азербайджаном.

Вже на старті поєдинку м'яч побував у володіннях Сербії. Роман прострілив у воротарський майданчик, де передачу замкнув Краснопір. Рухівська зв'язка могла вивести Україну уперед, якби нападник не був в офсайді. Гол не зарахували.

Натомість вже на 21-й хвилині Сербія зробила те, чого не змогли зробити українці – забити за усіма футбольними правилами. Не обійшлось тут без розкішного подарунка від гравця "синьо-жовтих". Варфоломеєв отримав передачу від Нещерета, але зробив неточну передачу прямо у ноги супернику. Алексич із передачі Шливича відкрив рахунок у матчі – 1:0 на користь збірної Сербії.

Відео голу Сербії

Через 10 хвилин господарі матчу могли подвоїти свою перевагу. Ярмолюк своєчасно вступив у боротьбу та ліквідував небезпеку біля власних володінь.

Чи не найбільш помітним у складі України був Роман, який постійно загострював із флангу.

Перед самою перервою Україна отримала право на небезпечний штрафний. Волошин перекинув стінку із сербів, але до гола стандарт не привів.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги у рахунку Сербії 1:0.

Активний, але безгольовий тайм від українців

На старті другої 45-хвилинки прекрасна передача Ярмолюка не закінчилась нічим.

На 53-й хвилині тренерський штаб збірної України зробив дві заміни, чим освіжив гру команди. Один із гравців "синьо-жовтих" опинився на газоні у штрафному сербів. Але суддя проігнорував це падіння.

Очеретько пробив з-за меж штрафного – значно вище воріт.

На екваторі другого тайму українці затиснули сербів на їх частині поля. Але підопічним Мельгоси не вистачало завершального удару. Брагару завдав не надто гострого пострілу.

Класно до м'яча приклався Рубчинський. Голкіпер Сербії парирував постріл. Першим на добиванні був Квасниця, але Ілля не влучив вже у порожні ворота. Найкращий момент до 75-ї хвилини гри був у виконанні гостей.

У фінальній 10-хвилинці із ударом Хланя легко впорався голкіпер, а постріл Романа був далеко від воріт.

На жаль, українська збірна закінчила відбір на Євро-2025 поразкою 1:0.

Однак попри це Англія та Україна вийшли на чемпіонат Європи U-21. Команда "трьох левів" розтрощила Азербайджан 7:0 та набрала 25 очок. А це на один бал більше, аніж в українців (24 пункти). Сербія із 16 балами фінішувала третьою у групі F.