Гості здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Після цього відбулася післяматчева пресконференція, на якій стався мовний скандал, повідомляє ФФК.

Читайте також Манчестер Юнайтед звільнив ікону клубу сера Алекса Фергюсона: в чому причина

Чергова зверхність від росіянина

Тренер збірної Казахстану з футболу Станіслав Черчесов зневажливо відповів місцевому журналісту, який поставив йому запитання рідною мовою. На це росіянин зневажливо сказав: "Ти французькою зараз говориш?".

Як Черчесов потрапив у скандал: дивіться відео

Це викликало великий резонанс у Казахстані. На скандальне висловлювання головного тренера національної команди довелося реагувати місцевій Федерації футболу.

Вона вигадала абсурдну відмазку, заявивши, що журналіст був у футболці французького ПСЖ і це збило росіянина з пантелику.

Станіслав Черчесов з великою повагою ставиться до казахської мови та культури нашої країни. Також заявляємо, що він активно вивчає казахську мову,
– йдеться у повідомленні.

До слова. Це вже не перший випадок, коли російський тренер зробив подібне висловлювання. У червні він також обурився на місцевого журналіста, який поставив йому запитання казахською мовою.

Зазначимо, що Станіслав Черчесов очолив збірну Казахстану влітку 2024 року. За цей час він провів чотири матчі та потрапив у більше мовних скандалів, ніж набрав очок – 2:1 (одна нічия та три поразки).