Перенасичений сезон призводить до чисельних травм футболістів. Багато гравців провідних клубів скаржаться через велику кількість матчів.

Читайте також Барселона відхилила суперпропозицію з продажу Ямаля: скільки грошей не пошкодував ПСЖ

Що пропонує Піке

Ексзірка Барселони та збірної Іспанії Жерар Піке пропонує зробити радикальні кроки. Чемпіон світу вважає, що ФІФА та УЄФА повинні скасувати деякі турніри, а національні ліги скоротити число команд у чемпіонаті.

"Я вважаю, що матчів потрібно зробити менше. Потрібно обдзвонити всі ліги і сказати, щоб вони проводили чемпіонат із 16 командами.

Навіщо ви створили Лігу націй? За нею важко стежити. Я розумію, що УЄФА хоче отримати більше прибутку, проте краще зробити менше матчів, але підняти їхній рівень", – зазначив Піке.

Також Піке пропонує скасувати онофлений Клубний чемпіонат світу.

Напружений графік – шанс для молоді

  • Зазначимо, що виходом зі складної ситуації може стати проведення ротації складу. Однак тренери не поспішають ризикувати та ставити до основи гравців з молодіжного складу.
  • Нагадаємо, що перед жовтневими матчами Ліги націй тренерський штаб збірної України недорахувався одразу дев'ятьох провідних гравців. Це дало шанс проявити себе дублерам – Олександру Назаренку, Дмитру Криськіву. А Іван Калюжний з Олександрії взагалі став відкриттям для багатьох уболівальників та експертів.