Бразилія вшосте стала чемпіоном світу з футзалу, обігравши у фіналі Аргентину

6 жовтня 2024, 19:49
Читать новость на русском

На чемпіонаті світу-2024 з футзалу визначився тріумфатор турніру. У фінальному матчі Бразилія перемогла Аргентину та здобула золоту медаль.

Бразилія – Аргентина 2:1

Гол: Феррао, 6, Рафа Сантос, 13 – Роза, 39

Останній ігровий день чемпіонату світу подарував одразу два фінали. У "бронзовому" історичну перемогу здобула збірна України, а у "золотому" тріумфували бразильці, пише 24 Канал.

До теми Україна розгромила Францію та вперше в історії здобула "бронзу" ЧС-2024 з футзалу

Неймовірний фінал на користь бразильців

Латиноамериканське протистояння Бразилія – Аргентина на усіх турнірах має принциповий характер. Не став винятком фінал у Ташкенті.

Бразильці на останніх двох Мундіалях опинялися поза фіналом. Натомість аргентинці стали чемпіонами світу-2016 та віцечемпіонами світу-2021.

У півфіналі ЧС-2024 "селесао" завдяки фарту перемогли Україну з рахунком 3:2. "Синьо-жовті" тоді були за крок від сенсації та поступилися на останніх хвилинах. Аргентина з такою ж різницею здолала Францію (3:2) та втретє поспіль вийшла до фіналу.

У першому таймі фінального протистояння бразильці зуміли двічі засмутити голкіпера "альбіселесте". Відзначилися Феррао та Рафа Сантос.

Аргентинці у другому таймі створили достатньо моментів, щоб принаймні зрівняти рахунок. Вихід п'ятого польового гравця допоміг "альбіселесте" повернути інтригу. Точним ударом відзначився Роза. Останні хвилини пройшли з тотальною перевагою Аргентини. Проте "селесао" зберегли переможний рахунок. 2:1 – Бразилія стала чемпіоном світу-2024.

Відеоогляд матчу Бразилія – Аргентина

  • Збірна Бразилія здобула шосту золоту медаль чемпіонату світу з футзалу. Попередні нагороди були здобуті у 1989, 1992, 1996, 2008, 2012.
  • Аргентина вдруге поспіль стала віцечемпіоном світу. Загалом це вже третя медаль "альбіселесте": 1 – "золото" та 2 – "срібла".