Напередодні відбулася передматчева пресконференція. На ній головний тренер "канонірів" підтримав "гірників" та український народ, повідомляє Daily Sports.

Читайте також Арсенал Зінченка спробує влаштувати негостинний прийом Шахтарю: у кого кращі шанси на перемогу

Артета про війну в Україні

Мікель Артета прокоментував труднощі, з якими зіштовхуються донеччани через війну в Україні. Він висловив свої співчуття та віддав належне тому, як Шахтар продовжує боротися на міжнародній арені.

"Очевидно, що я дуже співчуваю ситуації, в якій опинився ваш клуб. Я не можу уявити, навіть, коли розмовляю із Зінченком, як це впливає на вас, на всю країну, на ваші родини та навколишнє середовище. Те неймовірне ставлення до цієї ситуації, і те, що вони роблять, щоб продовжувати грати у футбол на такому рівні та конкурувати – це чудово. Завтра ми зустрінемо їх тут найкращим чином.

Однозначно – футбол не найважливіша справа у нашому світі, особливо якщо порівнювати з ситуацією, в якій перебуває Шахтар. Але вони вирішили використати футбол із його багатьма позитивними речами. Я вважаю, що це чудово – те, як вони керували та керують ситуацією, як об'єдналася країна. Ми повинні усвідомлювати, що спорт також приносить радість у життя людей", – сказав Артета.

Довідка. Матч Арсенал – Шахтар відбудеться 22 жовтня на "Емірейтс". Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Нагадаємо, що після двох стартових турів "гірники" мають у своєму активі одне очко, а "каноніри" – чотири.