"Футбол не найважливіша справа": Артета висловив співчуття Шахтарю перед грою в Лізі чемпіонів

21 жовтня 2024, 18:48
Читать новость на русском

Джерело:

Daily Sports

У вівторок, 22 жовтня, розпочнеться третій тур Ліги чемпіонів-2024/2025. В одному з поєдинків лондонський Арсенал вдома прийматиме донецький Шахтар.

Напередодні відбулася передматчева пресконференція. На ній головний тренер "канонірів" підтримав "гірників" та український народ, повідомляє Daily Sports.

Читайте також Арсенал Зінченка спробує влаштувати негостинний прийом Шахтарю: у кого кращі шанси на перемогу

Артета про війну в Україні

Мікель Артета прокоментував труднощі, з якими зіштовхуються донеччани через війну в Україні. Він висловив свої співчуття та віддав належне тому, як Шахтар продовжує боротися на міжнародній арені.

"Очевидно, що я дуже співчуваю ситуації, в якій опинився ваш клуб. Я не можу уявити, навіть, коли розмовляю із Зінченком, як це впливає на вас, на всю країну, на ваші родини та навколишнє середовище. Те неймовірне ставлення до цієї ситуації, і те, що вони роблять, щоб продовжувати грати у футбол на такому рівні та конкурувати – це чудово. Завтра ми зустрінемо їх тут найкращим чином.

Однозначно – футбол не найважливіша справа у нашому світі, особливо якщо порівнювати з ситуацією, в якій перебуває Шахтар. Але вони вирішили використати футбол із його багатьма позитивними речами. Я вважаю, що це чудово – те, як вони керували та керують ситуацією, як об'єдналася країна. Ми повинні усвідомлювати, що спорт також приносить радість у життя людей", – сказав Артета.

Довідка. Матч Арсенал – Шахтар відбудеться 22 жовтня на "Емірейтс". Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Нагадаємо, що після двох стартових турів "гірники" мають у своєму активі одне очко, а "каноніри" – чотири.