Європейський гранд готує трансферну бомбу: перехід Ямала може побити рекорд Неймара

5 жовтня 2024, 15:57
Читать новость на русском

Джерело:

Fichajes.net

Вундеркінд Барселони та збірної Іспанії Ламін Ямаль потрапив у шорт-лист французького ПСЖ. Боси парижан готові заплатити космічну суму за 17-річного таланта.

Парі Сен-Жермен може побити трансферний рекорд з купівлею Неймара, який самі ж встановили. У 2017 році парижани заплатили за 25-річного бразильця 222 мільйони євро.

Читайте також Італійський клуб гравця збірної України несподівано виставили на продаж

Новий Неймар

Трансфер Ямала може стати найбільшим підписанням в історії футболу. Проте наріжним каменем може стати позиція Барселони.

Каталонський клуб розраховує на свого вихованця, з яким пов'язує майбутні успіхи команди. У 2023 році "блаугранас" підписали нову угоду з Ямалом, прописавши клаусулу в 1 мільярд євро. Наразі невідомо, чи зможе ПСЖ виконати фінансові забаганки та заплатити таку неймовірну суму за юного футболіста. 

Довідка. У сезоні 2024/25 Ламін Ямал забив 5 м'ячів та віддав 5 асистів у 10 матчах за Барселону. Портал Transfermarkt оцінює іспанця у 120 мільйонів євро.

Юний номінант на "Золотий м'яч"

Нагадаємо, що Ламін Ямал побив практично усі вікові рекорди Барселони та збірної Іспанії. У віці 15 років хавбек дебютував за основний склад каталонців. Крім того, Ямал став наймолодшим автором голу в історії Ла Ліги.

У віці 16 років та 362 дні юний діамант став наймолодшим автором голу в історії чемпіонатів Європи. У вересні цього року Ямала номінували на "Золотий м'яч". Таким чином, іспанець побив віковий рекорд Мбаппе, ставши наймолодшим номінантом на нагороду.