Запалив за Шахтар: Судаков побив божевільні рекорди Реброва та Мілевського в УПЛ

8 жовтня 2024, 11:24
Читать новость на русском

Джерело:

УПЛ

Півзахисник не залишив ані шансу ЛНЗ в матчі чемпіонату України. Гольова феєрія за Шахтар дозволила Судакову увійти в історію чемпіонату України.

На минулих вихідних донецький Шахтар знищив ЛНЗ з рахунком 5:1 в рамках 9 туру УПЛ. Героєм зустрічі став півзахисник "гірників" Георгій Судаков.

До теми Гольова феєрія Судакова, скандал в Олександрії, успіх Динамо: турнірна таблиця УПЛ після 9 туру

Судаков б'є рекорди

Футболіст збірної України записав на свій рахунок чотири голи та результативну передачу. Таким чином Судаков став 12-им футболістом, якому вдавалось оформити покер в рамках чемпіонату України.

Крім того, Георгій побив два топові рекорди. По-перше, гравець Шахтаря став автором найбільш швидкого покеру – 57 хвилин. Це на дві хвилини швидше за Артема Мілевського, який забив чотири Іллічівцю у 2010-му.

Також Судаков покращив рекорд свого наставника у збірній України Сергія Реброва. Тепер саме Судаков є наймолодшим автором покеру в УПЛ, він це зробив у 22 роки та 35 днів.

Читайте також Тренер Шахтаря зірвався на журналіста через незручне питання: скандальна заява Пушича

Ребров же забивав чотири м'ячі Кривбасу у 1996-му, тоді йому виповнилось 22 роки та 132 дні. Наразі Георгій ділить перше місце у бомбардирських перегонах УПЛ із Олександром Назаренком. У обох по 7 голів.

Відзначимо, що Шахтар не надто вдало розпочав сезон 2024-2025. "Гірники" вже тричі допустили осічку в УПЛ та наразі посідають лише четверте місце. У свою чергу в Лізі чемпіонів донеччани набрали лише один бал у двох іграх.