Падіння вартості Зінченка та Мудрика: як змінилися цінники на українських легіонерів в АПЛ

1 жовтня 2024, 17:28
Читать новость на русском

Джерело:

Transfermarkt

Авторитетний портал Transfermarkt оновив ціни на футболістів Англійської Прем'єр-ліги. Зміни у вартості торкнулися гравців національної збірної України.

Українське представництво у найсильнішій лізі світу становить п'ять футболістів. Портал Transfermarkt змінив цінники двом з них.

Читайте також Неочікуваний поворот за солідні гроші: легендарний суперник Челсі зацікавився Мудриком

Зміни у вартості українців з АПЛ

Найдорожчим українським гравцем в АПЛ залишається "канонір" Олександр Зінченко. Вартість лівого захисника Арсеналу знизилися з 38 до 35 мільйонів євро. На піку кар'єри Олександра оцінювали в 42 мільйони.

Відсутність стабільної ігрової практики позначилася на вартості Михайла Мудрика. Вінгер Челсі подешевшав одразу на п'ять мільйонів – з 35 до 30. Нагадаємо, що після трансферу з Шахтаря до стану "пенсіонерів" портал оцінював Михайла в 60 мільйонів євро.

Вартість трьох інших українців залишилася незмінною: Ілля Забарний (32 мільйони євро), Віталій Миколенко (28 мільйонів), Єгор Ярмолюк (10 мільйонів).

Ринкова вартість українців в АПЛ за версією Transfermarkt

  • 1. Олександр ЗІнченко (Арсенал) – 35 мільйонів євро
  • 2. Ілля Забарний (Борнмут) – 32 мільйона євро
  • 3. Михайло Мудрик (Челсі) – 30 мільйонів євро
  • 4. Віталій Миколенко (Евертон) – 28 мільйонів євро
  • 5. Єгор Ярмолюк (Брентфорд) – 10 мільйонів євро.

Зазначимо, що найдорожчим гравцем світу є норвежець Ерлінг Голанд. Форвард Манчестер Сіті подорожчав на 20 мільйонів євро і наразі його вартість становить 200 мільйонів. За ним розташувалися три гравці мадридського Реала: Джуд Беллінгем, Вінісіус Жуніор та Кіліан Мбаппе. Їх оцінюють в 180 мільйонів євро.