Україна – Грузія 1:0

Гол: Мудрик, 35

Збірна України перед звітним матчем через травми втратила дев'ять гравців основного складу. Кадрові проблеми змусили Сергія Реброва довірити місце у стартовому складі дебютанту Івану Калюжному з Олександрії, пише 24 Канал.

Читайте також "Екстрене відключення" у Польщі: матч Україна – Грузія призупинили через проблеми зі світлом

Дебютанти не підвели команду

На початку матчу команди вшанували пам'ять екстренера збірної України Анатолія Конькова та та менеджера збірних України Володимира Лазоренка, які передчасно пішли з життя.

Підопічні Реброва активно розпочали поєдинок. Вже 9-й хвилині Судаков міг вписати своє прізвище у протокол, але м'яч після його удару просвистів поруч зі стійкою.

Через кілька хвилин матч було призупинено через проблеми зі світлом на "Enea Arena" у Познані. Втім, пауза тривала недовго і зрештою гру поновили.

"Синьо-жовті" попри експериментальний склад виглядали доволі впевнено. Активна гра українців принесла плоди на 35-й хвилині матчу. Мудрик та Судаков відібрали м'яч на чужій половині поля. Вінгер Челсі на швидкості обіграв кількох "хрестоносців", змістився в центр та влучно пробив під ліву стійку. 1:0 – Україна повела в рахунку.

Відео голу Мудрика

Після відпочинку малюнок гри не змінився. Візуально грузини більше контролювали м'яч, але українці були гострішими на завершальній стадії атак.

На 54-й хвилині Мудрик міг оформити дубль, але Мамардашвілі перевів м'яч на кутовий. У збірної Грузії небезпечно атакували Мікаутадзе та головна зірка "хрестоносців" Кварацхелія.

На останніх хвилинах м'яч опинився у сітці воріт Трубіна. Однак лайнсмен вчасно підняв прапорець, зафіксувавши офсайд.

Нервова гра тривала до фінального свистка. У підсумку Україна перемогла Грузію з рахунком 1:0. У складі "синьо-жовтих" дебютували одразу троє футболістів, а Іван Калюжний став одним з найкращих гравців поєдинку.

Відеоогляд матчу Україна – Грузія

Свій наступний матч в Лізі націй підопічні Реброва зіграють 14 жовтня проти збірної Чехії. Перша зустріч суперників в Лізі націй завершилася перемогою чехів з рахунком 3:2.