Дві помилки чемпіона Європи: Арсенал без Зінченка впевнено розібрався з ПСЖ в Лізі чемпіонів

1 жовтня 2024, 23:58
Читать новость на русском

Лондонський Арсенал не зміг стартувати в ЛЧ з перемоги, але взяв своє у другому турі. Поразку ПСЖ спричинили невпевнені дії від Джанлуїджі Доннарумми.

Арсенал – ПСЖ 2:0

Голи: Гаверц, 20, Сака, 35.

В Лізі чемпіонів стартував другий тур основного раунду сезону 2024-2025. Головним матчем вівторка став бій між Арсеналом та ПСЖ в Лондоні, повідомляє 24 Канал.

До теми Ера Роналду добігає кінця: легендарний португалець зробив сумну заяву

Вдалий старт команд

Обидва клуби підходили до очної зустрічі у непоганій формі, адже досі не програвали жодного матчу цього сезону. Арсенал в АПЛ двічі зіграв внічию при чотирьох перемогах, а в Лізі чемпіонів стартував з нічиєї проти Аталанти.

У свою чергу ПСЖ лише раз втратив очки у Лізі 1 (проти Реймса – 1:1). При цьому в ЛЧ французи змогли вирвати перемогу над Жироною. До битви на "Емірейтс" команди підійшли не у найкращому кадровому стані.

ПСЖ не міг розраховувати на Рамуша, Ернандеса та Дембеле, останнього залишили вдома через дисциплінарні санкції. У Арсеналу ж були травмовані Едегор, Вайт та Зінченко.

Матч з перших же хвилин пішов за сценарієм господарів. Арсенал часто загострював, але захист ПСЖ довгий час рятував команду Енріке. Втім щастило гостям недовго, "канонірам" вдалось відкрити рахунок вже на 20 хвилині.

Підвів чемпіон Європи

Доннарумма помилився на виході під час подачі Троссара, кіпера гостей випередив Гаверц. А перед перервою лондонці подвоїли рахунок завдяки ще одному провалу Джанлуїджі.

Читайте також Український форвард Баєра забив Мілану дебютний гол в Юнацькій лізі УЄФА

Сака прострілив у бік воріт ПСЖ, але жоден зі своїх або чужих гравців не доторкнувся м'яча. Зрештою це дезорієнтувало італійця і той пропустив м'яч у сітку.

Після перерви парижани забрали м'яч під свій контроль, але Арсенал і не був проти пограти на контратаці. Гості змогли створити кілька небезпечних моментів, Невеш навіть у поперечину влучив після кутового.

Проте "каноніри" відбились та довели гру до перемоги. Ці три очки дозволили Арсеналу піднятися у топ-8 таблиці Ліги чемпіонів, тоді як ПСЖ опустився у третій десяток. До слова, свій наступний матч лондонці зіграють 22 жовтня проти українського Шахтаря.